sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Maailman ensimmäinen (?) feministinen tarina

Kerrotaan, että aikoinaan kuningas Arthurille esitettiin visainen kysymys, mitä kaikki naiset ihan oikeasti haluavat (panoksena oli tietysti kuninkaan henki). Arthur lähetti joukkonsa tekemään gallupia valtakunnan naisilta ja sai monen monta vastausta: kauniita koruja, komean miehen, paljon lapsia ja niin edelleen. Mutta vain yksi vanha eukko osasi tai uskalsi kertoa oikean feministisen vastauksen: naiset haluavat elää ja toimia ihan oman päänsä mukaan.

Palkkioksi vastauksestaan eukko halusi naida yhden Arthurin ritareista, ja arpa lankesi tällä kertaa sir Gawainille. Häiden jälkeen Gawain astui rohkeasti makuukammariin, jossa eukko olikin muuttunut kauniiksi naiseksi. Kävi ilmi, että nainen oli kirottu olemaan vain puolen vuorokautta kaunis. Gawainin piti nyt päättää, halusiko hän päivien ajaksi kauniin edustusvaimon vai öiden ajaksi seksikkään petikaverin.

Kunnon feministin tavoin Gawain päätti, että vaimon on paras päättää näin tärkeistä asioista ihan itsenäisesti ja omin päin. Kuinka ollakaan, nämä taikasanat rikkoivat naisen kirouksen ja hän saattoi olla nyt 24h kaunis.

Tiedettiin siis jo keskiajalla, että feminismi tekee miehetkin onnelliseksi!

Ei kommentteja: